paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kanapkowa pasta z fety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podstawa to wybór dobrej jakości fety.

Kanapkowa pasta z fety

Składniki:

Kanapkowa pasta z fety

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta z fety
Kostkę fety przekładamy do miseczki i rozgniatamy drobno za pomocą widelca. Im lepszej jakości jest feta tym pasta będzie smaczniejsza, nie nadają sie raczej fety z zalewy. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki. Świeża bazylię siekamy również w paseczki. Dodajemy wszystko do fety, skrapiamy oliwą wedle uznania i doprawiamy pieprzem. Soli nie trzeba bo feta jest wystarczająco słona. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Podajemy na świeżym pieczywie skropione z góry oliwą. Można użyć smakowej oliwy np z chilli czy bazylią.