Sposób przygotowania:
Kanapkowo-parówkowy motylek
Z chlebka i wędlinki wyciąć foremką 4 serduszka. Z sera żółtego wyciąć 2 serduszka i przekroić je na pół. Plastry pomidora także przekroić na pół. W rondelku zagotować parówkę. Chleb posmarować masłem, położyć na każdym kawałku chleba plasterek wędliny i pół plasterka sera żółtego. Na serze ułożyć połówkę pomidora. Na drugim kawałku wędliny nasypać odrobinę szczypiorku. Na talerzyku ułożyć ugotowaną parówkę a po obu jej stronach ułożyć po 2 sercowe kromeczki. Nad parówką ( w miejscu głowy motylka) położyć rzodkiewkę lub kawałek ogórka ( ja nie miałam rzodkiewki więc odkroiłam tył ogórka zielonego i położyłam). Po obu stronach główki motylka ułożyć dłuższe kawałki szczypiorku-będą to czułki motylka. Serwować zaraz do jedzenia naszej Latorośli:)