mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kanie w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smakują już nieco inaczej niż te panierowane, ale mają fajny i ciekawy smak:)

Kanie w cieście naleśnikowym

Składniki:

Kanie w cieście naleśnikowym

 

  • kapelusze kani
  • gęste ciasto naleśnikowe (mąka, mleko, jajko)
  • sól

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kanie w cieście naleśnikowym
Kapelusze dokładnie oczyścić pod bieżącą wodą. Posolić z obu stron. Zanurzać w przygotowanym cieście naleśnikowym (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Następnie kłaść na rozgrzany olej na patelnię i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na piękny złoty kolor.

Podawać od razu jako drugie danie obiadowe czy kolacyjne wraz z ulubionymi surówkami i ziemniakami. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem:)