Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kanie z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mały dodatek zrobi z grzybów prawdziwy rarytas.

Kanie z żółtym serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanie z żółtym serem

 

  • 3 kapelusze kani
  • 2 jajka
  • 5 łyżek tartek żółtego sera
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • papierowe ręczniki

Sposób przygotowania:

Kanie z żółtym serem
Kanie oczyszczamy za pomocą pędzelka i ręczników papierowych i dzielimy na mniejsze kawałki.. Jajka doprawiamy solą i pieprzem mieszamy. Bułkę tartą mieszamy z żółtym serem. Zaczynamy panierować w następującej kolejności: -zanurzamy w jajku kanię zaczynając od blaszek -obracamy na drugą stronę -przenosimy do bułki i sera układając blaszkami do góry -posypujemy blaszki bułką i serem -rozgrzewamy tłuszcz -układamy grzyby blaszkami do dołu i smażymy na rumiano. Ta kolejność pozwoli nam stworzyć puszyste chrupiące kotlety
Kanie z żółtym serem
Kanie są bardzo delikatne, musimy się z nimi ostrożnie obchodzić.
Kanie z żółtym serem
Starty ser mieszamy z bułką tartą i tym panierujemy.
Kanie z żółtym serem
Smażymy na wolnym ogniu zaczynając od blaszek.