motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kapelusze w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można podawać jako przystawkę

Kapelusze w panierce

Składniki:

Kapelusze w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kapelusze w panierce
Pieczarki umyć i obrać. Odciąć nóżki od kapeluszów. Na patelni rozgrzać masło, dać przygotowane kapelusze i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Grzyby wyciągnąć i ostudzić. Zimne grzybki posolić, oprószyć tymiankiem i delikatnie mąką. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Tłuszcz ponownie rozgrzać. Przygotowane kapelusze zanurzać w jajku i mące. I usmażyć na rumiano z obu stron.

Tagi:

jajko jajka