Sposób przygotowania:
Kapsalon- holenderski kebab
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą do grosa, wstawiamy na godziną do lodówki.
Kapustę pekińską drobno siekamy, pomidora i ogórka kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w krążki.
Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy frytki i pieczemy do momentu aż będą rumiane.
Układamy na dnie foremek, na to układamy podsmażonego kurczaka, posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż się ser roztopi. Wyjmujemy z piekarnika, polewamy ketchupem, układamy warstwę kapusty pekińskiej, układamy kawałki pomidorów i ogórka.
Polewamy sosem czosnkowym, układamy krążki cebuli, podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Kapustę pekińską drobno siekamy, pomidora i ogórka kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w krążki.
Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Frytki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy frytki i pieczemy do momentu aż będą rumiane.
Układamy na dnie foremek, na to układamy podsmażonego kurczaka, posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż się ser roztopi. Wyjmujemy z piekarnika, polewamy ketchupem, układamy warstwę kapusty pekińskiej, układamy kawałki pomidorów i ogórka.
Polewamy sosem czosnkowym, układamy krążki cebuli, podajemy zaraz po przyrządzeniu.
SylaUla
ewaeu
mocsłodkości