katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1411]

Kapuściana surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepis na tę surówkę dostałam bardzo dawno od cioci. Wracam czasami do niej ale część moich domowników nie przepada za miodem.

Kapuściana surówka

Składniki:

Kapuściana surówka

 

Sposób przygotowania:

Kapuściana surówka
Por oczyszczamy,myjemy i drobno kroimy. Kapustę odciskamy i kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Przygotowane składniki surówki mieszamy, skrapiamy olejem i łączymy miodem. Miód dodajemy do smaku więc jeśli kapusta jest zbyt kwaśna dodajemy troszkę więcej. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy jako dodatek do obiadu.