Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kapuściana surówka z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu.

Kapuściana surówka z winogronami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuściana surówka z winogronami

 

  • 3 duże liście kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 30 winogron rodzynkowych
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 czubata łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Kapuściana surówka z winogronami
Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć i poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Dodać ją razem z odsączoną kukurydzą do kapusty. Winogrona umyć, osuszyć, przekroić na pół. Dodać je do pozostałych składników. Do surówki dodać trochę soli, pieprzu i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.
Kapuściana surówka z winogronami
Umyte osuszone i poszatkowane liście kapusty pekińskiej.
Kapuściana surówka z winogronami
Pokrojona cebula i odsączona kukurydza dodane do kapusty.
Kapuściana surówka z winogronami
Umyte osuszone i przekrojone na pół winogrona rodzynkowe.
Kapuściana surówka z winogronami
Winogrona sól pieprz i majonez dodane do pozostałych składników.

Tagi:

winogrona