Sposób przygotowania:
Kapuściane kotleciki
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy na patelnię i lekko rumienimy na rozgrzanym oleju.
Cebulę przekładamy do rondla, dodajemy kapustę(można pokroić) i podlewamy wodą. Solimy i dusimy do miękkości.
Miękką kapustę przelewamy przez durszlak i studzimy.
Kromki chleba zalewamy bulionem i gdy namiękną odciskamy.
Odciskamy też wystudzoną kapustę, dodajemy chleb i wbijamy jajko.
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Cebulę przekładamy do rondla, dodajemy kapustę(można pokroić) i podlewamy wodą. Solimy i dusimy do miękkości.
Miękką kapustę przelewamy przez durszlak i studzimy.
Kromki chleba zalewamy bulionem i gdy namiękną odciskamy.
Odciskamy też wystudzoną kapustę, dodajemy chleb i wbijamy jajko.
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.