Sposób przygotowania:
Kotlety z młodej kapusty
Kapustę oczyszczamy, przekrawamy na połowę, usuwamy głębie i szatkujemy. Pokrojoną przekładamy do miski i nasalamy. W takiej formie pozostawiamy na około 3 godziny by puściła sok. Między czasie cebulę kroimy w kostkę i siekamy koperek. Gdy kapusta jest już gotowa dokładnie odsączamy ją z wody (najlepiej wycisnąć w dłoniach). Do odciśniętej kapusty dodajemy przygotowaną cebulę, koperek, mąkę, bułkę tartą, jajka i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Ewentualnie można dodać jeszcze bułkę tartą, gdyby masa była zbyt luźna. Z tak przygotowanej masy w dłoniach formujemy kotleciki, a następnie obtaczamy je w bułce tartej. Kotleciki smażymy z dwóch stron do zrumienienia na rozgrzanym oleju.
madziulka89