paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

kapuściane kotlety 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

na pewno zaskoczysz nimi gości i domowników

kapuściane kotlety 4

Składniki:

kapuściane kotlety 4

 

 

Sposób przygotowania:

kapuściane kotlety 4
Kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i drobno siekamy. Ziemniaki gotujemy do miękkości w skórkach, obieramy. Następnie przeciskamy je przez praskę. Cebulę obieramy siekamy i szklimy na oleju. Następnie warzywa łączymy ze sobą wraz z jajkiem. Całość doprawiamy sola i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy kotlety. Panierujemy je w bułce i smażymy na złoty kolor na oleju

Tagi:

tarta