Sposób przygotowania:
Kiełbasiane mielone kotlecikiETAP 1:
![Kiełbasiane mielone kotleciki Kiełbasiane mielone kotleciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kielbasiane-mielone-kotleciki-561229.jpg)
1. Kiełbasę białą wyciskami z flaczka do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką ostrą oraz majerankiem. Dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
ETAP 2:
![Kiełbasiane mielone kotleciki Kiełbasiane mielone kotleciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kielbasiane-mielone-kotleciki-561230.jpg)
2. Wodą wlewamy do rondelka, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy.
3. Masło rozpuszczamy na małej patelni, dodajemy mąkę i zagęszczamy sos.
4. Do sosu wlewamy śmietanę, dodajemy chrzan i gotujemy aż sos zrobi się nam gęsty.
ETAP 3:
5. Kotleciki podajemy z sosem.
6. Smacznego.