Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gołąbki w sosie paprykowym z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jedliście już kiedyś gołąbki z piekarnika z serem w tak aromatycznym sosie paprykowym, najwyższa pora. Polecam.

Gołąbki w sosie paprykowym z serem

Składniki:

Gołąbki w sosie paprykowym z serem

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki w sosie paprykowym z serem

ETAP 1:

Gołąbki w sosie paprykowym z serem

1. Kapustę myjemy i parzymy gotując w gorącej wodzie.

2. Ryz gotujemy w osolonej wodzie.

3. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem i dokładanie mieszamy.

ETAP 2:

Gołąbki w sosie paprykowym z serem

4. Gotowy farsz nakładamy na każdy liść kapusty, zawijam i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy wodą i posypujemy Vegetą. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.

ETAP 3:

10. Danie gotowe.

11. Smacznego.