katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapuściany kotlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlet z pozostałości obiadowych.

Kapuściany kotlet

Składniki:

Kapuściany kotlet

 

  • ugotowana kapusta 2 garści
  • pieczarki 7 sztuk
  • kotlety mielone 2 sztuki
  • cebula 1/4 sztuki
  • jajko 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapuściany kotlet
Do kapusty dodajemy 2 - 3 łyżki tartej bułki. Pieczarki myjemy, drobno kroimy. Mielone kroimy w małą kostkę, dodajemy do kapusty. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulę. Wbijamy jajko, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka