anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Kapuśniaczek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i prosta zupa na obiad.

Kapuśniaczek.

Składniki:

Kapuśniaczek.

 

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 1 kg ziemniaków
  • 0,70 dag kiszonej kapusty
  • pół łyżeczki kminku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek.
Do wysokiego garnka należy wlać dwa litry bulionu. Następnie bulion należy zagotować i dodać do niego obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut, następnie dodajemy odciśniętą w dłoniach kapustę kiszoną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz wsypujemy około pół łyżeczki kminku. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować ok. 10-15 minut aby kapusta zmiękła. Zupa gotowa.
Smacznego :)