aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kapuśniaczek Cioci

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny kapusniaczek z przepisu Cioci.

kapuśniaczek Cioci

Składniki:

kapuśniaczek Cioci

 

Sposób przygotowania:

kapuśniaczek Cioci
Kapuste kiszoną zalewamy wodą i gotujemy. Im kapusta kwaśniejsza tym pyszniejsza będzie nasza zupka. Dodajemy starta na tarce marchewke. Boczek kroimy w kostke podsmazamy na patelni, az do wytopienia się tłuszczu i wrzucamy do zupy. Cebulke podmsazamy i dodajemy do zupy. Dodajemy przyprawy: ziele angielski, liscie laurowe, pieprz i czosnek. Gotujemy.Na koncu posypujemy majerankiem. Podajemy z ziemniaczkami, polanymi zasmazka z boczku.