iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Kapuśniaczek na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa ma świetny aromatyczny smak dzięki wędzonym żeberkom, Jest tania i bardzo prosta w wykonaniu dla każdego.

Kapuśniaczek na wędzonce

Składniki:

Kapuśniaczek na wędzonce

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek na wędzonce
Bulion należy zagotować, osolić, wkładamy do niego listki laurowe, ziele angielskie, pokrojoną cebulę, żeberka i kapustę, gotujemy 30 min. Ziemniaki, marchewki kroimy w kostkę, wrzucamy do zupy, i gotujemy 20 min. zaprawiamy śmietanę, słodzimy. Zupę przekładamy na głębokie talerze i podajemy z żeberkiem oraz chlebem.