grzymalka

grzymalka

Kucharz
[Przepisów: 14]

Kapuśniaczek z białej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Po prostu pycha, w wersji wegetariańskiej możemy pominąć boczek, ale to nie to samo

Kapuśniaczek z białej kapusty

Składniki:

Kapuśniaczek z białej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek z białej kapusty
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z pokrojonym również w kostkę boczkiem. Kapustę poszatkować i zalać 1,5 l bulionu, dodać cebulę z boczkiem, listek laurowy, czosnek i kminek (niekoniecznie). Wszystko osolić i gotować ok. 40 minut. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować aż będą miękkie. Na końcu dodać łyżkę przecieru pomidorowego i doprawić do smaku solą (ostrożnie bo bulion jest słony) oraz pieprzem i pogotować wszystko jeszcze przez ok. 1 minutę.

Tagi:

kapusta