Sposób przygotowania:
Kapuśniaczek z chili
Do garnka z wodą wrzucamy obrane i pokrojone na 4 części 2 marchewki i pietruszkę, zagotowujemy i gotujemy na średnim ogniu przez ok.10 min. W międzyczasie kapustę drobno poszatkować po uprzednim pozbuyciu się zewnętrznych liści oraz głąbu, poszatkowaną kapustę posolić. Następnie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę a pozostałą marchewkę w plasterki i dorzucamy do garnka. Gotową kapustę także wrzucamy do pozostałych warzych. Całość gotujemy na małym ogniu około 30 min. bądź dłużej, co jakiś czas sprawdzając czy warzywa zmiękły. W międzyczasie cebulę drobno siekamy i na oliwie podsmażamy na patelni na złoto, następnie wlewamy przecier i doprawiamy solą, pieprzem, chili i cukrem. Gdy warzywa w garnku są już miękkie wlewamy zawartośc patelni. Mieszamy, kosztujemy i doprawiamy wg uznania jeszcze solą, pieprzem, wegetą. Na koniec dodajemy natkę i gotowe. Smacznego :)