mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kapuśniaczki od Hamrocyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejne zastosowanie niezawodnego francuskiego.

Kapuśniaczki od Hamrocyka

Składniki:

Kapuśniaczki od Hamrocyka

 

  • 1 szt. ciasto francuskie,
  • 300 gram kapusta biała kiszona,
  • 1 szt. jajka,
  • przyprawy,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczki od Hamrocyka
Kapustę gotujemy z liściem laurowym , zielem angielskimi kminkiem jakieś 30 minut.Odcedzamy i kroimy na drobno lub jak ja do robota i siekamy.Dodajemy oliwę i przyprawy .Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy , kroimy na kwadraty i nakładamy farsz z kapusty. zagniatamy boki widelcem. Układamy na wysmarowanej tłuszczem formie lub papierem do pieczenia .Roztrzepujemy jajko i smarujemy wierzch krokiecików.Pieczemy około 15 minut w nagrzanym do 150 stopni piekarniku.