Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapuśniaczki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kapuśniaczki w cieście francuskim podajemy np. do barszczyku.

Kapuśniaczki w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniaczki w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczki w cieście francuskim
Kapustę kiszoną posiekać, podlać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, posolić. Gotować pod przykryciem do miękkości i aż odparuje woda. W międzyczasie kiełbaskę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty i gotować razem. Na koniec doprawić. Ciasto rozłożyć, na brzegu ułożyć część farszu, zwinąć w ten sposób, aby ciasto dookoła oblepiło farsz. Odciąć ten pasek ciasta, pokroić na mniejsze kawałki. Z resztą ciasta i farszu uczynić to samo. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec wg przepisu na opakowaniu ciasta. Podawać np. do barszczu czerwonego.
Kapuśniaczki w cieście francuskim
Kapustę kiszoną posiekać i ugotować z przyprawami.
Kapuśniaczki w cieście francuskim
Kiełbaskę pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
Kapuśniaczki w cieście francuskim
Farsz kapuściany rozłożyć na cieście francuskim.
Kapuśniaczki w cieście francuskim
Kapuśniaczki upiec w piekarniku wg przepisu na opakowaniu.