Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak Arrigo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa z kapusty włoskiej na wywarze warzywnym z dodatkiem wątróbki drobiowej, cebuli, kaparów i śmietany...

Kapuśniak Arrigo

Składniki:

Kapuśniak Arrigo

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Arrigo
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Wątróbkę opłukać, obrać z błon; większe kawałki przekrajać, usmażyć. Cebulę obrać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, opłukanymi kaparami i wątróbką i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku.