Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kapuśniak 'Bułdyk'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z kapusty młodej na wywarze z warzyw z dodatkiem ziemniaków, orzechów włoskich, parówki cienkiej i ostrej papryczki.

Kapuśniak 'Bułdyk'

Składniki:

Kapuśniak 'Bułdyk'

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Bułdyk'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb . Zalać wrzącym wywarem, gotować.

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania i ugotować do miękkości.

Orzechy sparzyć, obrać ze skórki.

Parówki obrać z osłonek. Pokrajać w plasterki.

Paprykę oczyścić, opłukać, rozdrobnić.

Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, ziemniakami, orzechami, parówkami, papryką i mlekiem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. 

Tagi:

mak