Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Kapuśniak 'Colombo'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z kapusty młodej na wywarze warzywnym z dodatkiem mięsa wołowina, żołądków z drobiu, koncentratu pomidorowego....

Kapuśniak 'Colombo'

Składniki:

Kapuśniak 'Colombo'

 

  • 1,5 L wywaru warzyw
  • 50 dag kapusty młodej
  • 20 dag wołowiny bez kości
  • tłuszcz
  • 15 dag żołądków z drobiu
  • kawałek selera
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • natka selera
  • sól czosnkowa
  • imbir
  • pieprz
  • kurkuma
  • papryka mielona
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Colombo'
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, zalać wrzącym wywarem, ugotować.

Mięso umyć, zemleć, podsmażyć, dodać żołądki, udusić do miękkości, seler umyć, obrać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec duszenia.

Następnie żołądki wyjąć, pokrajać w kostkę połączyć ponownie z mięsem, kapustą, koncentratem i posiekaną natką selera, chwilę pogotować, doprawić do smaku.