Sposób przygotowania:
Kapuśniak Dixon
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki.
Śliwki wydrylować, pokrajać w paseczki, trufle lub pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do kapusty z pomidorami, śliwkami i winem, gotować kilka minut, doprawić do smaku.
Potem wyporcjować, włożyć oliwki i posypać posiekaną natką pietruszki.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki.
Śliwki wydrylować, pokrajać w paseczki, trufle lub pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do kapusty z pomidorami, śliwkami i winem, gotować kilka minut, doprawić do smaku.
Potem wyporcjować, włożyć oliwki i posypać posiekaną natką pietruszki.