Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Hilary'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa z kapusty pekińskiej na wywarze z warzyw z dodatkiem grochu, ogórka konserwowego, papryki i jajka na twardo.

Kapuśniak 'Hilary'

Składniki:

Kapuśniak 'Hilary'

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Hilary'
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Groch przebrać, opłukać, zalać zimna wodą, zagotować, pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić.

Ogórek pokrajać w półplasterki. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, ogórkiem, grochem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Kapuśniak wyporcjować, włożyć cząstki jajka.