Sposób przygotowania:
Kapuśniak mieszany
Mięso umyć. Kostki wieprzowe zalać wodą w dużym garnku, posolić trochę oraz dodać trochę majeranku i gotować dobrą godzinę. W międzyczasie pokroić kapustę, marchew, seler, cebulę i podgardle w średniej wielkości kawałki, podgardle i cebulę podsmażyć na patelni, następnie dodać odciśniętą kapustę kiszoną, posypać trochę solą i pieprzem i smażyć razem ok. 10 minut mieszając. Kapustę białą sparzyć gorącą wodą. Po ok. godzinie dodać pałki kurczaka i gotować ok. 15 minut dłużej. Następnie dodać kapustę, marchew i seler, gotować ok. 15 minut. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić, dodać do zupy, gotować ok. 10 minut, następnie dodać usmażoną kapustę z podgardlem i boczkiem, doprawić i gotować razem ok. 10 do 15 minut. Smacznego.