Sposób przygotowania:
Kapuśniak po watykańsku
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wody, ugotować. Mięso umyć, zalać pozostałą częścią wody, posolić, gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać z groszkiem do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Jajka umyć, wybić ze skorupek, wymieszać z migdałami, keczupem oraz przyprawami. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę jajeczną, smażyć nie mieszając. Potem zdjąć z patelni, pokroić w paseczki razem z mięsem obranym z kości. Połączyć z kapustą, pozostałymi warzywami, chwilę gotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Jajka umyć, wybić ze skorupek, wymieszać z migdałami, keczupem oraz przyprawami. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę jajeczną, smażyć nie mieszając. Potem zdjąć z patelni, pokroić w paseczki razem z mięsem obranym z kości. Połączyć z kapustą, pozostałymi warzywami, chwilę gotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.