Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapuśniak na baraninie Babcigramolki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najsmaczniejsze kapuśniaki są właśnie ugotowane na mięsie baranim .

Kapuśniak na baraninie  Babcigramolki

Składniki:

Kapuśniak na baraninie Babcigramolki

 

  • 30 dag baraniny
  • 2 łyżki granulowanego łoju baraniego
  • ¼ główki kapusty
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1/3 pory
  • 1 łyżka kminku
  • 2 łiście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 4 ziemniaki
  • 2 kostki bulionu baraniego Knorra
  • 1,2 litra wody

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na baraninie Babcigramolki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę . Marchew obrać i pokroić w talarki. Seler i pietruszkę obrać i utrzeć na tarce. Porę usiekać drobno. Kapustę pokroić w dość grube kawałki. Do garnka włożyć warzywa, mięso , przyprawy i zalać wodą . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso . Można je obrać i włożyć do zupy lub użyć do zrobienia np. pierogów .Można też kapuśniak zaciągnąć zasmażką .