kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Kapuśniak na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapuśniak gotowany na niedzielnym rosole .

Kapuśniak na rosole Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak na rosole

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na rosole
Nasz kapuśniak zaczynamy od obrania ziemniaków i pokrojenia ich w kostkę . Następnie obieramy marchewkę i ścieramy ją na dużych oczkach tarki . Kiełbasę również kroimy w kostkę . Kapustę dobrze jest przepłukać bieżącą wodą aby nasza zupa nie wyszła za kwaśna , następnie kapustę jeśli jest grubo szatkowana jeszcze raz szatkujemy . Wszystkie składniki dodajemy do rosołu. Do maku dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie oraz vegetę . Gotujemy do miękkości . Smacznego
Kapuśniak na rosole
Wszystkie produkty potrzebne do ugotowania kapuśniaka .
Kapuśniak na rosole
Ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę .
Kapuśniak na rosole
Marchewkę obierazmy i ścieramy na tarce o dużych oczkach .
Kapuśniak na rosole
Składniki dodajemy do rosołu , do samku dodajemy ziele oraz liść laurowy .

Tagi:

kielbasa