Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Ricardi'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z kapusty młodej z dodatkiem podróbek z drobiu, włoszczyzny, pieczarek, makaronu, żółtego sera, przed podaniem posypana natką pietruszki.

Kapuśniak 'Ricardi'

Składniki:

Kapuśniak 'Ricardi'

 

  • 1,7 L wody
  • 50 dag kapusty młodej
  • 30 dag podróbek z drobiu
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 5- 6 pieczarek
  • tłuszcz
  • 2 łyżki makaronu (muszelki)
  • 4 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Ricardi'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wody, ugotować. Podróbka umyć, pokrajać na kawałki, zalać pozostałą wodą, posolić i gotować. Warzywa i pieczarki oczyścić opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, dodać do podróbek w połowie gotowania razem z makaronem i ugotować do miękkości.

Następnie połączyć z kapustą i startym serem, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka.