Sposób przygotowania:
Kapuśniak z pieczarkami :
Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w ósemki . Marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka , kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki . Zalać wodą . Dodać Bulionetki .Na maśle podsmażyć na rumiano pokrojone w plasterki pieczarki .Dołożyć do garnka . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje)2 Doprawić zupę przecierem pomidorowym i pozostałymi przyprawami . Obrać mięso z udka z kości , skórek i chrząstek i włożyć połowę do zupy ( resztę użyć na paszteciki .Wsypać koperek. Podawać posypane dodatkowo natką pietruszki z ,, Drożdżowymi pasztecikami z kurczakiem ".
luna