Sposób przygotowania:
Kapuśniak Eli z pieczarkami
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,dodać ziele angielskie i liście laurowe,wlać okoł 3 litry wody i zagotować. Kapustę drobno pokroić i dodać do wywaru. Marchew pietruszkę i cebule obrać i umyć. Pieczarki oczyścić i pokroić. Jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami a cebule drobno pokroić. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić tak jak frytki. Ziemniaki i potarte jarzyny włożyć do drugiego garnka,wlać wrzącą wode,tak żeby przykryła ziemniaki,posolić i ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki i cebulę,doprawić solą,pieprzem i usmażyć. Pieczarki dodać do zupy i gotować aż kapusta będzie miękka. Wyjąć porcję rosołową z zupy i obrać mięso. Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć,uważając zeby się nie zrumieniła. Dodać do zupy ugotowane ziemniaki z jarzynami,obrane mięso,przesmażoną mąkę i jeszcze chwilę zupę pogotować. Gotową zupę doprawić maggi do smaku. Smacznego!