Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Somma'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z kapusty młodej na wywarze z warzyw z dodatkiem mięsa z kury, kaparów, żółtego sera i przyprawiona ziołami...

Kapuśniak 'Somma'

Składniki:

Kapuśniak 'Somma'

 

  • 1,5 L wywaru z warzyw
  • 50 dag kapusty młodej
  • 25 dag kury
  • 2 łyżki kaparów
  • 6-8 dag żółtego sera
  • 1-2 żółtka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Somma'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć, zalać pozostałym wywarem, ugotować, wyjąć, usunąć kostki i pokrajać w kostkę. Połączyć z kapustą, wywarem z kury, opłukanymi kaparami i startym serem, chwile pogotować, lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.