Sposób przygotowania:
Szybki kapuśniak z 2 kapust
Włoszczyznę i młodą kapustę ścieramy na wiórki. Kiszoną kapustę ciachamy jak do surówki. Cebulę i boczek kroimy w kosteczkę. Do jednego garnka dajemy młodą kapustę i włoszczyznę, zalewamy 1,25L wody zimnej i dodaje ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz ziarnisty. Gotujemy ok 10-12 min. Do większego garnka dodajemy kapustę kiszoną i zalewamy 1L wody i gotujemy. Na patelni podsmażamy boczek, tak by tłuszcz z niego się wytopił. Kiedy tłuszcz się wytopi dodajemy cebulę i podsmażamy na złocisty kolor. Wlewamy szklankę wody mieszamy i wlewamy do garnka z kapusta kiszoną. Następnie wywar jaki zrobiliśmy z warzyw dodajemy do garnka z kapustą kiszoną. Wrzucamy kostkę rosołową, vegetę i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy całość razem 30-40 min.
KasiaJulcia