Sposób przygotowania:
Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą
Ziemniaki i marchew obrać i umyć. Pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą, dodać ziele, pieprz i liście laurowe, zagotować. Gotować do miękkości warzyw. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w plasterki, następnie w kostkę. Wrzucić z cebulą na patelnię i przesmażyć aż cebula zmięknie a boczek się wytopi. Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do cebuli z boczkiem i przesmażyć. Kapustę odcisnąć z soku i pokroić drobniej. Kapustę wrzucić do garnka z warzywami, gotować 5-10 minut aż zmięknie. Dodać zawartość patelni, kminek oraz majeranek, wymieszać. Gotować kilka minut. Gorącą zupę rozlać na talerze, można podawać z chlebem