Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kapusniak z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa kapuściana z ziemniakami i boczkiem

Kapusniak z boczkiem

Składniki:

Kapusniak z boczkiem

 

  • 2 szklanki kiszonej kapusty
  • 3 duże ziemniaki
  • 20 dkg boczku
  • 2 cebule
  • 2 l wody
  • 1 porcja rosołowa
  • Kawałek mięsa rosołowego wołowego
  • Pietruszka
  • Marchewka
  • Koperek
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Kapusniak z boczkiem
Cebule pokroić na drobno. Zarumienic na oleju. Dodac boczek pokrojony w kosteczkę i razem usmażyć. Ugotować wywar. Do wody dodać opłukane mięso, pietruszke, koperek i marchewkę. Dodac ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Kapustę pokroic na mniejsze kawałki żeby się nie ciągła i również wrzucić do gotującego się wywaru. Gdy mieso będzie ugotowane wyjąć je z zupy. Dodać usmażony boczek z cebulą i jeszcze trochę pogotować żeby wszystko ładnie się połaczyło. Doprawic do smaku.

Tagi:

mięso