Sposób przygotowania:
Kapuśniak z czarną rzodkwią i mięsnymi kuleczkamiEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na oleju.
Etap 2
Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Seler i rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Warzywa dodać do cebuli, podsmażać kilka minut często mieszając. Do warzyw wlać bulion, zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Etap 3
Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować (użyłam tej twardszej części).
Ziemniaki i kapustę dodać do gotującej się zupy. Dodać też pastę paprykową i trochę pieprzu, gotować dalej.
Etap 4
Do mięsa dodać trochę pieprzu i przyprawę w płynie, dokładnie wymieszać, uformować niebyt duże kulki i wrzucić je do zupy.
Delikatnie wymieszać. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 5
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Przed podaniem zupę posypać posiekanym świeżym koperkiem.