LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Kapuśniak z kwaszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny kapuśniak na codzienny obiad

Kapuśniak z kwaszonej kapusty

Składniki:

Kapuśniak z kwaszonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kwaszonej kapusty
Boczek kroimy w małą kostkę i obieramy cebulę i drobno siekamy i podsmażyć na patelni kapustę siekamy i po trochu ją dodajemy do składników wlewamy trochę wody i dusimy , strugamy ziemniaki i kroimy je w kostkę i gotujemy z dodatkiem kostek rosołowych gotujemy na około 15 minut potem dodajemy kapustę z boczkiem i cebulą i gotujemy na około 5 minut gdy ziemniaki będą gotowe to do smaku doprawiamy solą kminkiem i pieprzem

Tagi:

kapusta