BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Kapuśniak z pomidorem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taki kapuśniaczek najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem. W maju zawsze robię go pierwszy raz z młodej kapusty.

Kapuśniak z pomidorem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z pomidorem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z pomidorem i koperkiem
Przygotowuję warzywa. Cebulę kroję w kostkę, marchew obieram i również kroję w kostkę. Kapustę kroję w takie średnie kawałki, lekko solę. Natomiast kiełbasę przecinam wzdłuż na cztery części i następnie w kostkę. Do garnka wlewam 3 szklanki wody, dodaję liście laurowe. Na patelni podsmażam kiełbasę z cebulą. Do gorącej wody wkładam marchew i gotuję około 5 minut, następnie dodaję kapustę. Kiedy kapusta zmięknie przekładam do garnka zawartość patelni. Dodaję obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora. Wszystko co raz mieszam. Gotuję do miękkości. Doprawiam solą i pieprzem. Łyżkę mąki rozprowadzam z odrobiną wody i wlewam do garnka. Na koniec dodaję posiekany koper.
Kapuśniak z pomidorem i koperkiem
Przygotowuje potrzebne składniki do kapuśniaka.
Kapuśniak z pomidorem i koperkiem
Kapustę kroję w większe kawałki, lekko solę.
Kapuśniak z pomidorem i koperkiem
Obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor
Kapuśniak z pomidorem i koperkiem
Podsmażam na oleju kiełbaskę,dodaję takżę cebulę.