Sposób przygotowania:
Kapuśniak z pomidorem i koperkiem
Przygotowuję warzywa. Cebulę kroję w kostkę, marchew obieram i również kroję w kostkę. Kapustę kroję w takie średnie kawałki, lekko solę. Natomiast kiełbasę przecinam wzdłuż na cztery części i następnie w kostkę. Do garnka wlewam 3 szklanki wody, dodaję liście laurowe. Na patelni podsmażam kiełbasę z cebulą. Do gorącej wody wkładam marchew i gotuję około 5 minut, następnie dodaję kapustę. Kiedy kapusta zmięknie przekładam do garnka zawartość patelni. Dodaję obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę pomidora. Wszystko co raz mieszam. Gotuję do miękkości. Doprawiam solą i pieprzem. Łyżkę mąki rozprowadzam z odrobiną wody i wlewam do garnka. Na koniec dodaję posiekany koper.