Jollyroger 1957

Jollyroger 1957

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Kapuśniak - zarzutka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na 4 porcje (osoby).

Kapuśniak - zarzutka

Składniki:

Kapuśniak - zarzutka

 

  • 25 dag boczku wędzonego
  • 2-3 cebule
  • 5 śrdednich ziemniaków
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 2 marchewki
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1l wody
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapuśniak - zarzutka
1. Boczek pokroić w drobną kostke i obsmażyć na chrupiące, brązowe skwarki, dodać drobno posiekana cebulę i obsmażyć na złoty kolor. 2. Obsmażone boczek i cebule przełożyć do garnka i zalać wodą, i gotować na wolnym oigniu. 3. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. 4. Dodać marchew startą na grubej tarce. 5. Dodać pokrojoną, niepłukaną kapuste kiszoną. 6. Doprawić do smaku solą i pieprzem.