Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kapusta biała z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra sałatka do zimowych obiadów.

Kapusta biała z papryką

Składniki:

Kapusta biała z papryką

 

  • 1 kg kapusta biała
  • 80 dag papryka czerwona
  • 20 dag cebula biała
  • Zalewa: 60 ml woda,
  • 2 dag soli,
  • 5 dag cukier
  • 3 dag kwasek cytrynowy,
  • 2 dag olej

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z papryką
Kapustę oczyścić, poszatkować, cebulę obrać,umyć, pokroić na pół krążki. Paprykę umyć, przekroić na pól, usunąć gniazdka nasienne, obgotować i również pokroić w pół krążki. Do warzyw dodać przyprawy, Wymieszać wszystkie składniki razem i układać w słojach, dokładnie zakręcić. Powoli zalewać gorącą zalewą. Pasteryzować około 20 minut. Z podanych składników można uzyskać 2 kg gotowego przetworu.