Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona Bożeny
Kapustę obieramy z wierzchnich liści , następnie kroimy w ćwiartki i szatkujemy .
Poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.
Gotujemy do miękkości kapusty (ale nie rozgotowujemy), odlewamy wodę.
Następnie dodajemy obraną drobno pokrojoną cebule, doprawiamy pieprzem, solą oraz cukrem i octem do smaku.
Mieszamy.
Boczek kroimy, podsmażamy z odrobiną masła a następnie okraszamy kapustę i dokładnie mieszamy do połączenia.
Poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.
Gotujemy do miękkości kapusty (ale nie rozgotowujemy), odlewamy wodę.
Następnie dodajemy obraną drobno pokrojoną cebule, doprawiamy pieprzem, solą oraz cukrem i octem do smaku.
Mieszamy.
Boczek kroimy, podsmażamy z odrobiną masła a następnie okraszamy kapustę i dokładnie mieszamy do połączenia.
gusia1000