Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona duszona z jabłkiem
1. Kapustę czerwoną oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Po tym czasie miękką kapustę bardzo dokładnie odcedzamy.
2. Jabłko myjemy, osuszamy i obieramy, usuwamy gniazdo nasienne, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy razem z masłem do kapusty.
3. Całość dusimy przez kilka minut cały czas mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy.
2. Jabłko myjemy, osuszamy i obieramy, usuwamy gniazdo nasienne, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy razem z masłem do kapusty.
3. Całość dusimy przez kilka minut cały czas mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy.
Magdalena88
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)