gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Książka Kucharska: Jesienne warzywa wprost ze słoika!

Kapusta czerwona do słoika

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo pyszna sałatka z czerwonej kapusty.

Kapusta czerwona do słoika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta czerwona do słoika

 

  • 2 kg czerwonej kapusty
  • 1 kg jabłek
  • 2-3 duze cebule
  • 10dkg cukru
  • 1,5 łyzki soli
  • 1/2-3/4 szkl octu
  • 1 litr wody
  • 3 liscie laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 5 gozdzików

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona do słoika
Kapustę szatkujemy dajemy do garnka.Dodajemy starte jabłka,pokrojoną cebulę, sól,cukier ocet,ziele angielskie,liscie laurowe ,gozdziki, wlewamy ocet i wodę ,mieszamy i gotujemy.jakiś czas ale zeby kapusta nie była za miękka.Zostawiamy aby trochę przestygła.Następnie ugotowaną kapustę razem z zalewą przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 minut. POLECAM !!!
Kapusta czerwona do słoika
Kapustę czerwoną szatkujemy..........
Kapusta czerwona do słoika
Jabłka obieramy i kroimy w plastry....
Kapusta czerwona do słoika
Do kapusty dodajemy przyprawy i wlewamy ocet.
Kapusta czerwona do słoika
Podgotowaną kapustę przekładamy do słoików.