Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona duszona z goździkami
Kapustę poszatkować. Na patelni rozgrzać masło, wsypać poszatkowaną kapustę i przesmażyć, przełożyć do rondelka.
Do kapusty wlać wino i wodę. dodać przekrojoną na pół cebulę z powbijanymi w nią goździkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i dusić ok 15 minut. Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić na małe kawałki, śliwki na ćwiartki, dodać do kapusty i gotować do miękkości. Następnie z kapusty wyjąć cebulę z goździkami. Kapustę podawać na ciepło jako dodatek do mięs.
Do kapusty wlać wino i wodę. dodać przekrojoną na pół cebulę z powbijanymi w nią goździkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i dusić ok 15 minut. Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić na małe kawałki, śliwki na ćwiartki, dodać do kapusty i gotować do miękkości. Następnie z kapusty wyjąć cebulę z goździkami. Kapustę podawać na ciepło jako dodatek do mięs.