Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta czerwona duszona z goździkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kapusta duszona w winie z przyprawami jest oryginalna w smaku

Kapusta czerwona duszona z goździkami

Składniki:

Kapusta czerwona duszona z goździkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona duszona z goździkami
Kapustę poszatkować. Na patelni rozgrzać masło, wsypać poszatkowaną kapustę i przesmażyć, przełożyć do rondelka.
Do kapusty wlać wino i wodę. dodać przekrojoną na pół cebulę z powbijanymi w nią goździkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i dusić ok 15 minut. Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić na małe kawałki, śliwki na ćwiartki, dodać do kapusty i gotować do miękkości. Następnie z kapusty wyjąć cebulę z goździkami. Kapustę podawać na ciepło jako dodatek do mięs.