agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

kapusta czerwona z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczna kapusta czerwona z ananasem.

kapusta czerwona z ananasem

Składniki:

kapusta czerwona z ananasem

 

  • 600 g kapusty czerwonej
  • 2-3 cytryny
  • 150 g ananasa z puszki
  • 2-3 łyżki tłuszczu
  • sól, cukier, pieprz

Sposób przygotowania:

kapusta czerwona z ananasem
Z kapusty zdjąć uszkodzone liście, opłukać, poszatkować pozostawiając głąb i grube nerwy , zalać niewielką ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki tłuszczu, zagotować pod przykryciem. Gotować około 30 minut. Cytryny umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Ananasa drobno pokroić razem z cytrynami. Kolejno wymieszać z kapustę, chwilę poddusić , a na koniec doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta