Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona z jabłkiem 2
Kapustę drobno szatkujemy na szatkownicy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę, mieszamy. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jabłka do kapusty. Wlewamy oliwę oraz sok z cytryny. Doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem.
![Kapusta czerwona z jabłkiem 2 Kapusta czerwona z jabłkiem 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-czerwona-z-jablkiem-2-135208.jpg)
![Kapusta czerwona z jabłkiem 2 Kapusta czerwona z jabłkiem 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-czerwona-z-jablkiem-2-135209.jpg)
![Kapusta czerwona z jabłkiem 2 Kapusta czerwona z jabłkiem 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-czerwona-z-jablkiem-2-135210.jpg)
![Kapusta czerwona z jabłkiem 2 Kapusta czerwona z jabłkiem 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-czerwona-z-jablkiem-2-135211.jpg)