SUPERPRZEPIS

Kapusta Eli z dynią i granatem

  • 2
  • eli_555
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Kapusta Eli z dynią i granatem

Przygotowałam białą zasmażaną kapustę. Dodałam do niej podsmażoną z cebulką dynię i pestki granatu.

Składniki:

Kapusta Eli z dynią i granatem

składniki kapusty

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 2 cebule
  • 240 g obranej dyni
  • 1 duży granat

dodatki

Sposób przygotowania:

Kapusta Eli z dynią i granatem

przygotowanie składników

Kapusta Eli z dynią i granatem
Obraną ze zwiędłych liści kapustę poszatkować.

Kapustę obrać ze zwiędłych liści i poszatkować.

przygotowanie składników cd

Kapusta Eli z dynią i granatem
Nacięty granat rozerwać na części i wyjąć pestki.

Z granata odciąć czubek. Naciąć skórę wzdłuż białych błon. Rozerwać na części naciętego granata i wyjąć pestki.

przygotowanie składników cd

Kapusta Eli z dynią i granatem
Dynię obrać ze skóry i po i pestek i pokroić w kostkę.

Obraną dynię pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kapusta Eli z dynią i granatem
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie kapusty

Kapusta Eli z dynią i granatem

Pokrojoną kapustę włożyć do garnka, posolić, zalać wodą, ugotować i odcedzić.

przygotowanie kapusty cd

Kapusta Eli z dynią i granatem

Na patelni rozgrzać smalec dodać cebulę i dynię i usmażyć.

przygotowanie kapusty cd

Kapusta Eli z dynią i granatem

Do ugotowanej kapusty dodać cebulę z dynią, granat, mąkę, cukier, ocet, sól i pieprz do smaku.

przygotowanie kapusty cd

Kapusta Eli z dynią i granatem

Całość wymieszać i chwilę zasmażyć. Smacznego!