Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z koperkiem i zasmażką
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby przykryła kapustę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 min. Następnie odlewamy trochę wody, dodajemy przyprawę, szczyptę soli oraz pieprz do smaku.
Dodajemy też koncentrat pomidorowy i dusimy około 20 minut na małym ogniu. Pod koniec dodajemy posiekany koperek. Robimy zasmażkę ze smalcu i mąki, dodajemy do kapusty.
Dodajemy też śmietanę i dusimy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając.
Dodajemy też koncentrat pomidorowy i dusimy około 20 minut na małym ogniu. Pod koniec dodajemy posiekany koperek. Robimy zasmażkę ze smalcu i mąki, dodajemy do kapusty.
Dodajemy też śmietanę i dusimy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając.